Apraksts

Izmēģini šeit!

Kā tuvplānā izskatās Zemei vistuvākā zvaigzne Saule un to apriņķojošās planētas? Kas atrodas Mēness neredzamajā pusē? Kā darbojas GPS un kāda ir mākslīgo pavadoņu nozīme mūsu ikdienā? Kā radies Visums, kā tas attīstījies un kādi varētu būt tā nākotnes scenāriji? Kas ir kvarks? Kāpēc asteroīda Šteins krāterus sauc, piemēram, par Dimanta un Topāza krāteriem? Ko dara astronomi Latvijā un ko darīt tiem, kurus interesē astronomija un debess vērošana, bet kuru mājās nav ierīkota observatorija?

Ar sērijā “Mazā interaktīvā enciklopēdija” izdotā diska “ASTRONOMIJA” starpniecību ikviens aizraujošā un dinamiskā veidā varēs gūt ieskatu tik ļoti interesantajā astronomijas pasaulē –, vērojot video un animācijas, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, aplūkojot interaktīvus attēlus, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus ar atgriezenisko saiti un pašpārbaudes iespējām.

Diskā ir iekļauti šādi temati: “Saules sistēma”, “Mēness – Zemes dabiskais pavadonis”, “Aptumsumi”, “Zemes mākslīgie pavadoņi”, “Lidojumi kosmosā”, “Zvaigznes un to klasifikācija”, “Zvaigžņu evolūcija”, “Galaktikas”, “Elementārdaļiņas”, “Astronomija Latvijā”.

Īpaši saistošs ikvienam šī materiāla lietotājam Latvijā būs temats “Astronomija Latvijā”, jo tajā aprakstīta astronomijas attīstība Latvijas teritorijā no seno latviešu priekšstatiem līdz pat mūsdienu zinātnes sasniegumiem, aplūkotas Latvijā nozīmīgākās observatorijas un minēti Latvijas astronomu sasniegumi, kā arī sniegtas norādes par vietām, kur jebkurš interesents var iesaistīties debess vērojumu veikšanā, apmeklēt seminārus, lekcijas un nometnes.

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 500 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 8.1, 8, 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.
Jums nav vajadzīgs teleskops, lai ieraudzītu, cik interesants un daudzveidīgs ir Visums! Dodieties ceļojumā pa astronomijas pasauli, izmantojot mazo interaktīvo enciklopēdiju “Astronomija”!

Iesaki draugiem