Apraksts

Laboratorijā ienāk jauna sieviete. Pēdējo divu gadu laikā viņa ir radikāli mainījusi gandrīz ikvienu savas dzīves jomu. Viņa ir atmetusi smēķēšanu, noskrējusi maratonu un ieguvusi paaugstinājumu darbā. No izmisušas, bēdu sagrauztas būtnes viņa ir pārtapusi veiksmīgā, starojošā, par sevi pārliecinātā sievietē. Kā tas iespējams? Kas ir noticis?

Mūsu ikdienu ietekmē simtiem ieradumu – tie nosaka, kā mēs ģērbjamies, kā sarunājamies ar bērniem, ko ēdam pusdienās, kā kārtojam darījumus, vai pēc darba izvēlamies sportot vai iedzert kādu glāzīti, zvilnot pie televizora. Ieradumi ietekmē gan atsevišķu cilvēku, gan uzņēmumu un veselu sabiedrību dzīvi – un, kā zināms, ne vienmēr šī ietekme ir pozitīva. Dažkārt pat jājautā: vai mēs kontrolējam savus ieradumus vai arī tie kontrolē mūs?

Čārlzs Duhigs, laikraksta The New York Times reportieris, kurš ieguvis neskaitāmas balvas žurnālistikā, tostarp prestižo Pulicera balvu, vācot materiālus šai grāmatai, intervējis vairāk nekā 300 zinātnieku un uzņēmumu vadītāju, lai izprastu, kā veidojas ieradumi, kā tie ietekmē mūsu ikdienu un profesionālo darbību un galvenais – kā tos mainīt. Viņš ir pārliecināts – ieradumi nav mums “pielaulāti”, un no tiem ir iespējams šķirties. Ikviens, kurš izpratis ieradumu veidošanās mehānismu, spēs mainīt savu dzīvi, biznesu un apkārtējo sabiedrību.

Publikācijas

Iesaki draugiem