Apraksts

Sākumā zēns spoguļattēlā redzēja vien sevi. Tad viņš ieskatījās vēlreiz un juta, ka sirds pamirst.
Viņam aiz muguras stāvēja puisēns īsajās biksēs.
Aladins iekliedzās.
Lampa pie griestiem izslēdzās, un viss iegrima tumsā.

Kāds neparasts puisēns ziemā īsās biksēs slapstās ap Aladina māju. Kad Aladins mēģina ar zēnu parunāt, tas, nesakot ne vārda, pazūd. Un sniegā aiz viņa nepaliek pēdas. Kas viņš ir? Vai viens no bēgļiem, kas dzīvo ostā uz kuģa? Vai arī tas ir Sudraba puisēns – zēns, kurš jau simts gadus mēģina atrast pazudušās baznīcas sudrablietas?
Aladins, Billija un Simona nolemj atrisināt šo mīklu.

"Sudraba puisēns" ir otrā grāmata sērijā par divpadsmitgadīgo meiteni Billiju un viņas draugiem Aladinu un Simonu. Sērijas darbi ieguvuši vairākas balvas: grāmata “Stikla bērni” – Zviedrijas Radio balvu par labāko bērnu romānu 2013. gadā, “Sudraba puisēns” – Zviedrijas Grāmatu žūrijas balvu par labāko romānu 9–12 gadus veciem bērniem 2014. gadā (to piesķir, ņemot vērā lasītāju vērtējumu), kā arī ikgadējo Zviedrijas Grāmattirgotāju asociācijas balvu “Tava grāmata – tava izvēle”.

Zviedru rakstniece Kristīna Olsone (1979) ir diplomēta politoloģe, taču patlaban pilnībā pievērsusies rakstniecībai. Viņa rada darbus gan bērniem, gan pieaugušajiem, un tiem raksturīgi noslēpumu un spriedzes pilni notikumi.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.

Publikācijas

Iesaki draugiem