Apraksts

VIŅI NEPAZĪST VIENS OTRU. TAČU KĀDS IR PARŪPĒJIES, LAI VIŅI SATIKTOS.

Cieši savažoti rokudzelžos, Parīzes policijas izmeklētāja Alise Šēfere un amerikāņu džeza pianists Gabriels Keins atmostas Ņujorkas Centrālparkā. Neviens no abiem neatceras, kā šeit nokļuvis. Viss, kas bijis viņu kabatās, ir pazudis, – nav ne dokumentu, ne naudas; Alises blūze ir izmirkusi asinīs, un Gabrielam uz rokas ir iegriezta ciparu kombinācija. Jā, Alises kabatā ir arī pistole. Un vienīgais, ko abi zina pavisam skaidri: nekad agrāk viņi nav tikušies.
Vēl iepriekšējā vakarā abi bija uzdzīvojuši katrs savā Eiropas valstī, bet nu ir iesaistīti dīvainā piedzīvojumā. Kā viņi nokļuva Ņujorkā? Kāpēc? Un, pats galvenais, kā rīkoties tālāk?
Kopīgā piedzīvojuma sākums ir mulsinošs, turpmākie notikumi – spraigi, bet beigas nav paredzamas.

DZĪVE IR NEPASTĀVĪGA – REIZĒM DĀVĀ, LAI ATŅEMTU, REIZĒM ATŅEM, LAI DĀVĀTU.

Gijoms Miso (Guillaume Musso, 1974) ir īsts mistēriju un spriedzes romānu meistars. Viņa darbi ir pārdotāko grāmatu sarakstos daudzās pasaules valstīs. Latviešu valodā jau iznākuši romāni “Neatstājot pēdas” un “Rītdiena”, kurus raksturo veikli savērpta sižeta līnija ar daudziem pārsteiguma elementiem.

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.


Gijomam Miso ir atkal izdevies mūs pārsteigt! Romānā “Centrālparks” notikumi risinās straujā tempā, un paredzēt notikumu gaitu vienkārši nav iespējams! Romānā atainotais laikposms ietver 24 stundas, bet notikumu blīvums – tagadne un pagātne – un straujais atrisinājums ir tikpat pārsteidzošs kā mūsu nerimstošā vēlme kopā ar romāna varoņiem ļauties nezināmā mistērijai.
France Info

Īsts meistardarbs! Neatslābstoša, smalki veidota intriga, kas noteikti neļaus grāmatu nolikt malā un doties gulēt.
Le Journal de Quebec

Vienlaikus aizkustinošs un sižetiskajiem līkločiem pārsteidzošs psiholoģiskais trilleris, kura sižeta pavērsieni un galveno varoņu attiecību samezglojumi radīs elpu aizraujošu spriedzi līdz pat grāmatas beigām.
Metro

Spriedzes iluzionists!
Le Parisien

Gijoms Miso ir sarežģītu, smalki savērptu sižeta līniju un sakāpinātu emociju meistars. Neticama tikšanās un negaidīti notikumu pavērsieni. Jums tas noteikti ir jāizlasa!
Le Figaro Litteraire

Iesaki draugiem