Apraksts

Mani sauc Treisija Bīkere. Šī grāmata ir par mani. Stāsts ir gluži neticams un dziļi aizkustinošs. Godīgi. Varu derēt, ka to ievēros un uzfilmēs kāds dižens kino magnāts un es būšu kinozvaigzne. (Tieši tāpat kā mana mamma.) Laikam būs jāļauj Pīteram nospēlēt manā filmā kādu nelielu lomu. Bet Luīzei un Džastīnai gan ne. Nemūžam! Kama varēs rakstīt scenāriju, ja vēlēsies. Kama ir... Ja gribat zināt, kas viņa ir, pāršķiriet lappusi un sāciet lasīt! Grāmatā ir jautras vietas un nepieklājīgas vietas, un skumīgas vietas, un man šķiet, ka šī ir visu laiku labākā grāmata. Un tas taču ir pats par sevi saprotams – galu galā, es palīdzēju to sarakstīt.

Grāmata par Treisiju Bīkeri godalgotajai britu rakstniecei Žaklīnai Vilsonei atnesa pasaules slavu. Tas ir aizkustinošs un reizē arī dzirkstoša humora caurausts stāsts, kas vēstīts nepakļāvīgās, uzņēmīgās un izdomas bagātās Treisijas vārdā. Šī desmitgadīgā meitene dzīvo bērnunamā, bet vēlētos, lai kādudien viņai būtu īstas mājas. Pieaugušie uzskata, ka Treisija neprot uzvesties un bieži stāsta pasakas, taču tieši meitenes bagātā iztēle sniedz viņai drošības izjūtu un palīdz izturēt visai skarbajos dzīves apstākļos.
No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

“Žaklīna Vilsone ir ārkārtīgi populāra septiņus līdz desmit gadus vecu bērnu vidū: viņas grāmatas vajadzētu ieteikt visiem lasīt negribētājiem.”
The Sunday Independent

“Žaklīnai Vilsonei ir ķēriens ar humoru un jūtīgu intuīciju koncentrēties uz bērnu dzīves problēmām.”
Books for Your Children

“Lasot Žaklīnas Vilsones stāstus, kuros autore tik iejūtīgi un reizē ar humoru apraksta visdažādākās ar ģimeņu izjukšanu saistītās problēmas, var novērot, cik viegli viņa atminas un attīsta tālāk pieredzētās raizes pašas bērnu dienās. Viņa raksta pirmajā personā, kas ļauj viegli iejusties stāstītajā. Bērni pavisam noteikti novērtē viņas grāmatas... un tās neatstāj viņus vienaldzīgus.”
The Guardian Education

Iesaki draugiem