Apraksts

Mīlestība mūža garumā. Nebeidzami meklējumi...

Indija, Britu impērijas ziedu laiki... Vienpadsmit gadus vecā Anahita no dižciltīgas, bet trūcīgas ģimenes kļūst par mahārādžas meitas Indiras labāko draudzeni un kompanjoni. Pirmā pasaules kara priekšvakarā abas meitenes dodas uz Angliju un nokļūst Astberijā – skaistā, bet nolaistā muižā, kur Anahita iepazīstas ar muižas mantinieku Donaldu.
2011. gada vasarā senajā Anglijas muižā ierodas slavenā amerikāņu aktrise Rebeka Bredlija. Viņai piedāvāta loma kādā britu filmā, kuras darbība risinās 1922. gadā, un Rebeka priecājas par iespēju tikt prom no mediju uzmanības, jo attiecības ar viņas vienlīdz slaveno partneri ir nonākušas strupceļā. Drīz vien Astberiholā ierodas Ari Maliks, Anahitas mazmazdēls, kurš interesējas par savas ģimenes pagātni, un viņi kopā ar Rebeku sāk šķetināt Astberiju dzimtas noslēpumus, kas vajājuši ģimeni ilgus gadus.

Romānā “Pusnakts roze” meistarīgi savērptas pagātnes un tagadnes sižeta līnijas, veidojot aizraujošu vēstījumu par draudzību un mīlestību, traģiskiem likteņa pavērsieniem un intriģējošiem pagātnes noslēpumiem, aizvedot lasītāju gan uz greznām Indijas mahārādžu pilīm, gan uz nomaļu Anglijas muižu Dārtmūras tīrelī.

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.


Romāns “Pusnakts roze” ir viena no tām grāmatām, kuras lasāmas lēni, izbaudot un pulksteni nerespektējot. Tā liek domāt. Tā uzrakstīta brīnumjauki, un stāsts ir meistara rokas darināts. Lasītājam brīžiem pat aizraujas elpa un sirds sitas straujāk, izdzīvojot aprakstītos notikumus.
Goodreads.com

Brīnišķīgi uzrakstīts romāns. Tajā ir viss, kas nepieciešams: interesanti varoņi un aizraujošs stāstījums. Notikumi atspoguļoti no dažādiem skatpunktiem, romāna darbība ceļo šurpu turpu laikā, norisinoties dažādās pasaules malās, līdz atklāts viss. Un lasītāju pārņem nožēla, ka stāsts ir galā, un rodas alkas pēc nākamā lieliskā Lūsindas Railijas romāna.
Amazon.com

Nedaudz pagātnes rēgu, nedaudz romantikas, kāds bišķis vēsturisku notikumu un papilnam dzimtas vairāku paaudžu pārdzīvojumu un drāmu, kas, saplūstot kopā, veido aizraujošu romānu. Tas iepriecinās arī Meivas Binčijas un Keitas Mortones grāmatu lasītājas.
Library Journal

Lūsinda Railija jau atkal ir uzrakstījusi neparastu stāstu, kas ir sarežģīts, bet aizraujošs un piepildīts ar lieliskiem varoņiem, kuri ļoti nesteidzīgi atklāj lasītājam savus noslēpumus. Sirsnīgs romāns par zaudētu un atgūtu mīlestību.
Booklist

Iesaki draugiem