Apraksts

MARSEĻA. Kādā dabas parkā tiek atrasta nogalināta, gabalos sadalīta sieviete. Agrāk viņa strādājusi cirkā par mērķa meiteni dunču metējam. Viņas nāve satricina bijušā policista Toma Stiltona tuvu draugu. Kopā viņi dodas uz Franciju, lai mēģinātu noskaidrot brutālās slepkavības iemeslu un atrast slepkavu.

STOKHOLMA. Muitas pārvaldes ierēdnis tiek atrasts miris savās mājās, šķietami pakāries. Tomēr policija drīz atklāj, ka notikusi slepkavība, un sasaista to ar narkotiku kravas zādzību no muitas noliktavas.

Olīvija Renninga nejauši nokļūst nozieguma vietā un nespēj atturēties no mēģinājuma noskaidrot patiesību. Cenšoties atklāt nozieguma motīvu, viņa nonāk aprindās, kas pelna iespaidīgas naudas summas, apkrāpjot Zviedrijas sociālās aprūpes sistēmu.
Kad Toms un Olīvija saprot, ka abas slepkavības ir savstarpēji saistītas, viņi sāk sadarboties, lai tās atrisinātu.

“Trešā balss” ir otrā grāmata par Tomu Stiltonu un Olīviju Renningu.

Silla un Rolfs Berjlindi ir slaveni Zviedrijas filmu scenāristi, kas rakstījusi scenārijus detektīvseriāliem “Kaps” (Graven) un “Slepkavības” (Morden), kurus augsti novērtējuši gan skatītāji, gan kritiķi, kā arī veidojuši scenārijus 26 filmām par komisāru Martinu Beku. Triloģija “Pilnmēness paisums” ir ieguvusi starptautisku atzinību un tiek izdota vairāk nekā divdesmit valstīs.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Silla un Rolfs Berjlindi raksta neticami labi, un vēl neticamāk šķiet tas, cik absolūti pārsteidzoši viņi būvē stāstu. Katra lappuse ir pilna satraukuma, un sižets ir neiedomājami šaušalīgs. Autoriem piemīt lieliska ritma izjūta, un viņi prot uzturēt lasītāju interesi līdz pašām romāna beigām.
Krimifan, Dānija

Berjlindi atkal uzrakstījuši spraigu stāstu, kura pamatā ir reāli fakti.
Hallandsposten

Berjlindu rakstītais atrodas uz robežas starp pilnīgi iespējamu un gandrīz neiedomājamu.
Nyheterna

Tā jau ir klasika – izmantot nepakļāvīgu un dzīvē vīlušos detektīvu, bet Berjlindi šo pieeju ir attīstījuši un radījuši pavisam atšķirīgu romānu. Attēlojot gan Toma, gan Olīvijas uzskatus, jūtas un rīcību, stāsts ieguvis dziļumu un tā varoņi parādās visā savā daudzpusībā. Līdzās tradicionālajam atriebības motīvam tiek atklāta krāpšana veselības aprūpē un pat seksuāla vardarbība.
Folkbladet

Straujš temps un raits plūdums valodā un darbībā.
P4 Skaraborg

“Trešā balss” ir vismaz tikpat labs kā debijas romāns, varbūt pat labāks.
Icakuriren

Publikācijas

Iesaki draugiem