Apraksts

Tu domā, ka tas ir nevainīgs ceļojums pagātnē – tikai spēle. Taču tad pagātne tevi satver un vairs nelaiž vaļā. Vai patiešām atdzīvojies sensens pareģojums un lāsts?

SPĒLE KĻŪST PAR CĪŅU UZ DZĪVĪBU UN NĀVI

Bastianam nepavisam nešķiet aizraujoši pavadīt piecas dienas dziļā mežā, kilometriem tālu no tuvākās apdzīvotās vietas un dzīvot kā viduslaikos – bez elektrības un mobilā telefona. Larpā – brīvdabas lomu spēlē – viņš piedalās tikai Sandras dēļ...
Īsi pirms prombraukšanas, kad dalībnieki vairāk uzzina par slepeno spēles norises vietu, atklājas pirmās larpa organizatoru kļūdas.
Nomaļais kalnu apgabals, kurā norisinās krāšņā spēle, acīmredzot ir nolādēts. Leģenda, ko sākumā gandrīz neviens neuztver nopietni, tomēr izrādās patiesa.
Ceļojums pagātnē pēkšņi izvēršas par nāvējošu cīņu ar laiku.
Vai mežs patiesi ir nolādēts?

Urzula Poznanski ir dzimusi 1968. gadā Vīnē. Studējusi japāņu valodu, publicistiku, tieslietas un teātra zinātni Vīnes Universitātē. Kopš 1996. gada strādā par redaktori medicīnas žurnālu izdevniecībā. Viņa raksta galvenokārt bērniem un jauniešiem. 2010. gadā talantīgā rakstniece saņēmusi Ulmer Unke balvu un 2011. gadā – Vācijas jaunatnes literatūras balvu par romānu Erebos.

No vācu valodas tulkojis Juris Miesnieks.


Ko tikai cilvēki nedara mīlestības dēļ: galvenais varonis pat ir gatavs doties līdzi draudzenei uz “viduslaikiem”. Urzula Poznanski spēlējas ar fikciju, realitāti un bailēm. Saistošs stāsts, kurā autore atstāj daudz vietas minējumiem. Norādes un mājieni dod iespēju lasītājiem pašiem kombinēt faktus un izvirzīt teorijas. Kas notiek, kad jautri iesākusies spēle kļūst par skarbu realitāti, kad izdomātā pasaule pārvēršas par rūgtu īstenību un rada dzīvības briesmas. Atvaļinājumam vai ceļojumam piemērota un aizraujoša lasāmviela.
Lisa Zēnere (http://viennarama.at)

Ak mans Dievs! Šī grāmata ir absolūts grāvējs. Sāku to lasīt, jo mani bija pilnībā apbūris jau pirmais Urzulas Poznanski spriedzes romāns Erebos. Lai gan biju jau sagatavojusies un gaidīju ļoti daudz no Saeculum, tomēr Urzulas meistarība un fantastiskais stāstnieces talants atkal mani pārsteidza.
Mimī Lundstroma (www.goodreads.com)

Vaau! Satriecoša grāmata! Neticami! Sākums šķita mazliet gauss, bet beigas ir ko vērtas, ticiet man! Ar nepacietību gaidu nākamo Poznanski grāmatu! Šis ir pirmais viņas darbs, ko izlasīju, un tas man patiesi patika! Viegli lasāms, spraigs un intriģējošs – mazliet mīlestības un skaudības. Autore patiesi spēj noturēt uzmanību tā, ka elpa aizraujas! Aizved līdz satraukuma galējai robežai un tad maigi aizšūpo līdz beigām! Vaau!
Pamela Čapa (www.goodreads.com)

Pēc Erebos, kas, manuprāt, ir ģeniāla grāmata, degu nepacietībā izlasīt arī Saeculum. Dodu grāmatai piecas zvaigznes, jo tā ir tik ļoti skaaaaaaisti šaaaaaaušalīga! Man patiesi bija bail. Iztēlojos, kā tur mežā viņi jūtas. Dienā lasot vēl nekas, bet tiklīdz satumsa... Neuzdrošinājos pat iet uz vannasistabu, šķita, ka atriebīgais mirušā gars gaida mani aiz durvīm.
Stefija (www.goodreads.com)

Spriedze un nervus kutinošas ainas garantētas! Man patika ideja par lomu spēli mežonīgā apkaimē un leģendu par mežam uzliktu lāstu. Pavadīju vairākas negulētas naktis, jo bija grūti atrauties no grāmatas. Autore parāda, kā mainās cilvēki, kad nonāk bezizejas situācijā un viņus pārņem nāves bailes. Uz ko viņi tad ir spējīgi! Iesaku izlasīt!
Marie (www.goodreads.com)

Iesaki draugiem