Apraksts

Viss, ko ārsts tev nepastāstīs – PRAKTISKI, SMIEKLĪGI UN MIERINOŠI ieteikumi attiecībā uz rīta nelabumu, grūtnieču apakšveļu, seksu, pēkšņām iegribām pēc kaut kā salda/sāļa/skāba un daudz ko citu...

Tavam ārstam ir kaudzēm norādījumu, tava mamma, uzzinājusi jaunumus, labprāt sapirktu mazuļu drēbītes veselai bērnudārza grupiņai, un visas kolēģes apber tevi ar stāstiem no sērijas “man bija tā”... – bet kurš gan grūtniecei var sniegt vislabākos padomus?
Protams, draudzenes! Īpaši tās, kuras pašas piedzīvojušas grūtniecības prieku un satraukumu, ārējās grūtības un iekšējos amerikāņu kalniņus, dzemdības un mātes laimi. Šajā grāmatā dzemdētāja-veterāne Vikija Aiovina uzrunās tevi tā, kā spēj tikai laba draudzene. Viņa pastāsta par tiem sīkumiem, kurus tu, iespējams, kautrējies apspriest ar savu ginekologu, atbild arī uz dīvainiem jautājumiem un sniedz virkni praktisku padomu, neaizmirstot, ka arī grūtniecības laikā ir svarīgi spēt saglabāt humora izjūtu un veselo saprātu.

Kas īsti notiek ar tavu ķermeni – par rīta nelabumu, vēdera uzpūšanos un pēkšņām ēdelības lēkmēm, par svara pieauguma dīvainībām un auguma proporciju izmaiņām.

Kā saprast grūtniecības laika mainīgo garastāvokli – kāpēc tu jūties tik nogurusi/izklaidīga/viegli aizkaitināma (vismaz vairāk nekā parasti).

Kā nekļūt par staigājošu volejbola bumbu – tas, ka esi stāvoklī, nenozīmē, ka tev jāstaigā apkārt bezveidīgā tērpā vai jālīdzinās begemotam bruncīšos. Vikija atklāj mazus knifiņus, kas ļaus sievišķībai tevī uzplaukt kā nekad agrāk!

Grūtniecība zinātniskā šķērsgriezumā – skaidri un saprotami par dažādām grūtniecības laika pārbaudēm un jaunākajām tehnoloģijām, mākslīgo apaugļošanu, atsāpināšanas iespējām un plānotu ķeizargriezienu.


VIKIJA AIOVINA dzīvo Losandželosā (ASV) un ir mamma četriem pusaudžiem. Viņa ir žurnāliste, ar izcilību absolvējusi Kalifornijas Universitāti, papildinājusi zināšanas, studējot jurisprudenci. “Draudzeņu padomi grūtniecībā” ir viņas pirmā grāmata. Vikija sarakstījusi vēl vairākas grāmatas “Draudzeņu padomu” sērijā, rakstījusi slejas izdevumam Los Angeles Times un žurnālam Child, kā arī uzstājusies TV par bērnu audzināšanas jautājumiem.


“Aiovina atstāj medicīniskos jautājumus mediķu ziņā un koncentrējas uz grūtniecības praktiskajiem, sociālajiem, emocionālajiem un fizioloģiskajiem aspektiem. (..) Kopā ar savām draudzenēm viņa sniedz lērumu uzmundrinošu padomu un ar humoru uztver lietas, par kurām citi runā nopietni.”
Newsweek

“Ar lielisku humoru un atklātību Aiovina raksta par jautājumiem, kurus lielākā daļa sieviešu uzdrīkstas apspriest tikai ar savām labākajām draudzenēm.”
Anita Manninga, USA Today

“Viegli lasāma un brutāli godīga padomu grāmata, ko sarakstījis kāds, kurš zina. Jūs smiesieties un uzzināsiet visu ko jaunu.”
American Baby

Publikācijas

Iesaki draugiem