Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Jū Nesbē debitēja 1997. gadā ar kriminālromānu “Sikspārnis” – pirmo grāmatu sērijā par izmeklētāju Hariju Holu – un par to saņēmis Rivertona balvu (gada labākais norvēģu kriminālromāns) un Glass Key balvu (labākais kriminālromāns skandināvu literatūrā).

IEKLAUSIETIES ABORIGĒNU LEĢENDĀS...

Šī grāmata aizsāk aizraujošo daudzsējumu vēstījumu par Hariju Holu. Harijs ierodas Sidnejā, lai palīdzētu izmeklēt jaunas norvēģietes slepkavības apstākļus. Drīz vien viņš nokļūst notikumu centrā un sastopas gan ar ielasmeitām un savedējiem, gan ar transvestītiem, klauniem un narkotiku tirgoņiem.

SIKSPĀRNIS IR NĀVES SIMBOLS...

Harijs un viņa kolēģis, aborigēns Endrū Kensingtons, nojauš, ka te darbojas sērijveida slepkava. Kāds ir psihopāta motīvs? Un kāpēc viņš nonāvē gaišmates? Austrālijas pirmiedzīvotāju mīti ir savdabīgi un krāšņi, pilni apslēptu simbolu, un ziemeļniekam ir grūti tos izprast. Taču pienāk brīdis, kad Harijs zaudē visu, atlikusi tikai intuīcija...

BET MAZĀ MELNĀ ČŪSKIŅA IR VĒL BĪSTAMĀKA. TĀ NEMANĀMA SĒŽ SLĒPNĪ, UN TĀS KODIENS IR NĀVĒJOŠS UN PRECĪZS.

Iepazīstiet romantisku un jauneklīgu Hariju – no šī pievilcīgā puiša izaugs nepārspējamais Oslo Kriminālpolicijas izmeklētājs, sērijveida slepkavu bieds un lielākais izaicinājums.

“Šādi kriminālromāni mums patīk.”
Rivertona balvas žūrija

“Jū Nesbē ir uzrakstījis saistošāko debijas romānu kriminālistikas žanrā, kāds vien ir lasīts.”
“Aftenposten”

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Šī grāmata ir jāizlasa visiem Harija Hola faniem! Lai gan tā rada arī hronoloģisku apjukumu (tiem, kas to lasīs pēc vēlāk iznākušajiem darbiem), iespaids ir pārsteidzošs. Turklāt jau pirmajā Jū Nesbē darbā par Hariju Holu ir krietna deva ironijas un humora!
Booklist

Šis debijas romāns pierāda, ka Jū Nesbē ir sava darba lietpratējs. Radot spriedzi, galvenajam varonim atrodoties sev neraksturīgā vidē (Austrālijā!), turklāt ar savdabīgu pārinieku, un atšķetinot virtuozi savērptu intrigu, vienlaikus tiek atspoguļota arī svešās zemes vēsture, paražas un cilvēki.
Publishers Weekly

Romānā “Sikspārnis”, tāpat kā citos Jū Nesbē darbos, sižeta centrā ir Harija Hola tēls. Bet tas, kas šo darbu padara citādu, ir Austrālija, ko Jū Nesbē, skatot savām acīm, liek iepazīt arī lasītājam.
Kirkus Reviews

Jū Nesbē ir fantastisks rakstnieks, kurš, jau strādājot pie sava pirmā romāna, zina, kā “uzbūvēt” stāstu tā, lai sižeta līkloči lasītāju lēnām (līdzīgi kā amerikāņu kalniņos) “uzvelk” augšā un tad brīdī, kad vismazāk gaidi, palaiž vaļā...
Scottish Express

Jū Nesbē ir uzrakstījis saistošāko debijas romānu kriminālistikas žanrā, kāds sen nav lasīts.
Aftenposten

Iesaki draugiem