Apraksts

“Maoru dievietes asaras” ir Sāras Larkas Jaunzēlandes triloģijas trešā grāmata, kas turpina romānos “Maoru zelts” un “Kauri koka ēnā” aizsākto stāstu.

Romāns “Maoru dievietes asaras” stāsta par Jaunzēlandes ieceļotāju – Drariju, Bērtonu, Koltreinu un citu ģimeņu – bērniem un mazbērniem.

Triloģijas trešajā grāmatā darbība norisinās ne tikai Jaunzēlandē, bet arī tālajā Dienvidāfrikā, kur notiek angļu-būru karš. Par brīvprātīgo piesakās arī viens no galvenajiem varoņiem, tādējādi cerot aizbēgt no savām personīgajām problēmām. Turienes apstākļi, iepazīto cilvēku neaptveramā uzticība saviem principiem, pat ja runa ir par dzīvību un nāvi, būtiski maina viņa uzskatus par dzīvi un tās vērtībām. Arī šajā romānā liela loma ir ierādīta mīlestībai, kas, par spīti varoņu gatavībai upurēties otra labā, reizēm tā arī paliek neatbildēta.

Autore ne tikai ļaujas fantāzijas lidojumam, bet arī lieliski ievij savā romānā patiesus notikumus un vēsturiskus faktus gan par karu Āfrikā, gan aviācijas pirmsākumiem un maoru pūķu darināšanas tradīcijām.

Grāmatas varoņu komplicētās radniecības saites palīdz izprast tajā ievietotais dzimtas koks.

Aizraujoša ģimenes sāga ar neparastiem likteņa pavērsieniem, pārsteidzoši vēstures fakti, krāšņa daba un spilgts dažādu kultūru atspoguļojums.

Romāna spraigais sižets notur lasītāja uzmanību līdz pat pēdējai lapaspusei.

No vācu valodas tulkojusi Sinda Krastiņa.

Publikācijas

Iesaki draugiem