Apraksts

Kā pārveidot savu dārzu par ainavisku ekosistēmu, kurā, sadarbojoties ar dabu, lietderīgi izmanto dabas resursus, vienlaicīgi ietaupot pašam sev darbu? Grāmata “Gajas dārzs” sniedz izsmeļošas atbildes uz šo jautājumu.

Gajas dārza gudrība balstās uz permakultūras principiem. Permakultūras būtība ir sadarboties ar dabu, nevis cīnīties pret to. Permakultūras dārzā elementi izveidoti tā, lai katrs elements pildītu vairākas funkcijas (piemēram, ogulāju un augļu koku žogi) un, lai katru vajadzību (ēnu, pārtiku, vēja aizsardzību) pildītu vairāki dārza elementi. Permakultūra ir ilgtspējīgas dārzkopības un lauksaimniecības sistēma, kuru var pielāgot jebkurai kulturālai videi.

"Gajas dārzs" kopš tās iznākšanas vairākus gadus bijusi vispirktākā permakultūras grāmata pasaulē. Beidzot arī Latvijas dārzniekiem būs pieejama skaidri un bagātīgi apraksti par permakultūras būtību, principiem, un piemēriem.

Lai gan grāmatas piemēri balstīti uz pieredzi Amerikas Savienotajās Valstīs, tie noderēs arī Latvijas dārzniekiem ar tikai dažiem izņēmumiem.

No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.

Publikācijas

Iesaki draugiem