Apraksts

Noziegumu izmeklē bende Jākobs Kuisls

Šongava, 1660. gads. Lorenca baznīcas mācītājs ticis saindēts. Pēdējiem spēkiem viņš vēl paspēj atstāt zīmi, kas norāda uz sensenu templieša kapu baznīcas kriptā.
Bende Jākobs Kuisls, viņa meita Magdalēna un dakteris Simons ķeras pie leģendāro templiešu dārgumu meklējumiem, tomēr viņi nav vienīgie. Arī lielceļa laupītāju banda un baisais melnais mūks seko viņiem pa pēdām...

“Bezgala saistošs vēsturisks kriminālromāns Hičkokam raksturīgā stilā, kurš fascinē, valdzina un biedē tik spēcīgi, ka, to lasot, pat aizraujas elpa.”
MDR

Olivers Pečs (Oliver Pötzsch, dz. 1970), vācu rakstnieks, jau vairākus gadus strādā Bavārijas televīzijas un radio studijās par scenāristu. Viņš pats ir Kuislu dzimtas pēctecis, kura 300 gadus bija slavenākā benžu dinastija Bavārijā. Romāns “Bendes meita un melnais mūks” ir otrā grāmata par bendes Jākoba Kuisla izmeklētajiem noziegumiem.

No vācu valodas tulkojusi Baiba Jautaiķe.


Romāns “Bendes meita un melnais mūks” ir kā aizraujošs ceļojums 17. gadsimtā – skarbā laikā, kad sods vienmēr ir galīgs un slimības cilvēkus visbiežāk noved kapā. Tomēr Olivers Pečs sniedz lasītājiem arī krietnu devu cerības un paļāvības un viņa varoņi ir ļoti cilvēciski.
Histo-Couch.de

“Bendes meita un melnais mūks” ir bezgala saistošs stāsts par templiešu dārgumu meklējumiem Bavārijā: noindēts mācītājs, lielceļu laupītāju uzbrukumi tirgoņiem un viņu vajāšana, noslēpumu izzināšana un pilnīgi negaidīts to noslēgums. Lieliska izklaide ar senatnes piegaršu!
Amazon.de

Iespaidīgs vēsturisks kriminālromāns, kurā netrūkst nedz daudzpusīgi sazarotu sazvērestību, nedz saistošu mīklu risinājumu, nedz pārsteidzoša nobeiguma.
S. Kappe

Olivers Pečs jau atkal ir uzrakstījis lielisku romānu, kurā lasītājs tiekas ar Jākobu Kuislu – labsirdīgo bendi, ko iepazinām jau darbā “Bendes meita”. Labs kriminālstāsts, interesants izziņas materiāls.
Süddeutsche Zeitung

Iesaki draugiem