Apraksts

Lēne Koberbēla un Agnete Frīsa ir dāņu rakstnieces, kuras kopīgi raksta kriminālromānus par Nīnu Borgu. A. Frīsa ir žurnāliste, un L. Koberbēla rakstījusi grāmatas jau kopš piecpadsmit gadu vecuma. Viņu grāmatas ierindojas dažādu valstu bestselleru topos un ieguvušas literāras balvas.

Nīna. Nataša. Olga.
Trīs sievietes, kuras vieno šausminošs noslēpums. Tomēr tikai viena no viņām ir nogalinājusi, lai noslēpums netiktu atklāts.

Ukrainietei Natašai Dorošenko, kura aizturēta uz aizdomu pamata par līgavaiņa slepkavību, izdodas aizbēgt no policijas uzraudzības. Tonakt viņas bijušais līgavainis tiek atrasts miris automašīnā, uz vīrieša ķermeņa redzamas spīdzināšanas pēdas. Šis nav pirmais gadījums, kad varmācīgā nāvē miris jaunās sievietes partneris: pirms trim gadiem Kijevā līdzīgi tika nogalināts arī viņas pirmais vīrs.
Nīna Borga jau vairākus gadus seko līdzi Natašas lietai, jo nespēj noticēt, ka jaunā sieviete ir slepkava. Cenšoties aizsargāt Natašas meitu un atklāt patiesību, Nīna saprot, ka neko daudz nezina par Natašu un viņas pagātni. Noslēpumam ir gara un asiņaina vēsture, un tā sniedzas līdz pat 1934. gada Staļina nomocītajai Ukrainai, kad desmit gadus veca meitenīte ar lakstīgalas balsi dziedāja savai ģimenei...

No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe.


Aizkustinošs stāsts… Autores Koberbēla un Frīsa radījušas sociāli nozīmīgu un brīžiem pat skaudri kritisku darbu par imigrācijas problēmām, kas ir jo īpaši aktuālas mūsdienu situācijā, tomēr vienlaikus spējušas saglabāt spriedzi, kas raksturīga tikai labākajiem detektīvromāniem.
Oprah.com

Nīna Borga atsauc atmiņā Līsbetu Salanderi no Millennium sērijas... Autoru jaunākajā romānā “Lakstīgalas nāve” – meistarīgi savītā, spriedzes piesātinātā detektīvromānā – lasītājs gan iepazīst mūsdienu liberāli noskaņoto Dānijas sabiedrību, gan nokļūst pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu notikumu nomocītajā Ukrainā.
NPR Fresh Air

“Lakstīgalas nāve” ir aizraujošs un eleganti uzrakstīts romāns. Tajā netrūkst nedz psiholoģiski dziļas drāmas, nedz elpu aizraujošu sižeta pavērsienu. Stāsts uzrunā, un spēcīgie sieviešu tēli tā centrā pārliecina un patīkami pārsteidz.
New York Times Book Review

Koberbēlas un Frīsas trešo romānu par Nīnu Borgu apdzīvo meistarīgi izzīmēti tēli, kurus lasītājs ar prieku steidz iepazīt. Sižets raiti vijas no mūsdienām uz 1934. gada Ukrainu un atpakaļ, notikumi savstarpēji savijas, finālā saslēdzoties meistarīgi izstrādātā kulminācijā.
Publishers Weekly

Iesaki draugiem