Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Tobiass Sartoriuss ir tikko iznācis no cietuma, kur pavadījis desmit gadus. Par Tobiasa atgriešanos priecājas tikai tēvs un bērnu dienu draudzene Natālija. Dzimtajā Altenhainas ciematiņā Tobiasa ierašanās uzjunda nelāgas emocijas, jo puisis tika notiesāts par divu vietējo meiteņu slepkavību. Virmo kaislības, un teju teju kaut kam ir jānotiek...
Tostarp izmeklētāji Pia Kirhofa un Olivers fon Bodenšteins tiek izsaukti uz savāda satiksmes negadījuma vietu – sieviete no gājēju tiltiņa nokritusi uz braucošas mašīnas. Vienīgais negadījuma aculiecinieks apgalvo, ka sievieti no tiltiņa kāds nogrūdis. Apstākļi sarežģās vēl vairāk, kad izmeklētāji uzzina upura vārdu: tā ir Tobiasa māte, kura pēc dēla apcietināšanas mainījusi uzvārdu un dzīvesvietu.
Šajā laikā būvlaukumā tiek atrasts jaunas sievietes skelets, bet Altenhainā pazūd vēl viena meitene. Aizdomas atkal krīt uz Tobiasu. Kamēr izmeklētāji mēģina atrast vainīgo, Altenhainas iedzīvotāji nolemj rīkoties paši...

Nele Noihausa (1967) ir vācu rakstniece. Viņas populārākie darbi ir romānu sērija par izmeklētājiem Oliveru fon Bodenšteinu un Piu Kirhofu – tie tulkoti un izdoti daudzās pasaules valstīs.

No vācu valodas tulkojusi Jana Vērdiņa.


Romānu “Sniegbaltītei jāmirst” šogad noteikti būtu jāizlasa visiem kriminālromānu cienītājiem.
The Bookseller

Neles Noihausas trillerī “Sniegbaltītei jāmirst” (kas pārņēmis neskaitāmu lasītāju prātus Vācijā un ticis salīdzināts ar Stīga Lārsona veikumu) ar pieaugošu spriedzi mijas gan ar pazudušo meiteņu meklēšanu saistītie notikumi, gan personāžu privātās dzīves problēmas, un tas saglabā neatslābstošu interesi līdz pat pēdējai romāna lappusei.
Grazia

Nele Noihausa ar grāmatu sērijas par Hofheimas reģionālās kriminālpārvaldes izmeklētāju darbu ir saviļņojusi mierīgos Vācijas lasītāju prātus, liekot sajūsmināties par blīvi saaustajiem sižeta līkločiem un sniedzot aizraujošu atrisinājumu.
Metro

N. Noihausa šobrīd ir viena no populārākajām kriminālromānu autorēm Vācijā, bet viņas sarakstītie darbi ir pārdotāko grāmatu sarakstu līderi arī citviet Eiropā.
Wall Street Journal

Nele Noihausa prot savos darbos noturēt spriedzi nemainīgi augstā līmenī.
www.krimi-couch.de

Iesaki draugiem