Apraksts

Ja jūsu bērns ir nobažījies par došanos uz bērnudārzu vai skolu, iepazīstiniet viņu ar mazo Lolu! Kaut arī tētis un mamma uzskata, ka Lola ir liela diezgan, lai sāktu iet skolā, viņai pašai gan tā neliekas. Lolas brālis Čārlijs ar neparastiem argumentiem pacietīgi pārliecina mazo māsu par to, cik svarīgi ir iet skolā. Piemēram, kad Lola paziņo: “Līdz simtam man nemaz nav jāprot skaitīt. Man pilnīgi pietiek ar desmit,” Čārlijs iebilst: “Ja nu vienpadsmit ziloņi sagribēs kādu našķi? Kā tu saskaitīsi, cik našķu būs vajadzīgs?”

Lolu visur pavada kāds neredzams, bet ļoti nozīmīgs tēls Sorens Lorensens – mazās meitenītes iedomu draugs. Grāmatas autore britu rakstniece un ilustratore Lorena Čailda (Lauren Child) par viņu raksta: “Ir taču labi zināms, ka jauns iesākums allaž prasa daudz raižu un satraukumu. Un tāpēc cilvēkam patiktu, ja šādā reizē kopā ar viņu būtu kāds labs draugs. Iedomu draugiem ir viena liela priekšrocība salīdzinājumā ar citiem – viņi vienmēr darīs tieši to, ko tu gribi, un vajadzīgajā brīdī tūlīt būs klāt.” Tikai vērīgi ieskatoties grāmatas lappusēs, neredzamo Sorenu Lorensenu tomēr varēs pamanīt.

Grāmatas ilustrācijas veidotas kolāžas tehnikā, izmantojot fotoattēlus, tapetes, akvareļus, krāsaino papīru un citus materiālus, bet galvenie tēli zīmēti kā papīra lelles. Tas iedrošinās arī bērnus pašus zīmēt savas lelles un spēlējoties izdomāt kādu stāstu.

Iesaki draugiem