Apraksts

Angļu rakstniece un blogere Holija Smeila ir radījusi aizraujošu, ļoti smieklīgu vienlaikus nopietnu romānu seriālu GEEK GIRL, kura pirmā grāmata "No gudrītes par modeli" iepazīstina lasītājus ar pusaudzi meiteni, vārdā Harieta Mennersa. Šajā stāstā ir iekļauti vairāki autobiogrāfiski fakti, jo, kā atzīst pati autore, arī viņa kādreiz bijusi neveikla un nedaudz kautrīga nūģe, un šis ir vārds, kurā lielākoties tiek dēvēta grāmatas galvenā varone.

Harieta ir ļoti erudīta meitene, viņai nudien patīk mācīties, it īpaši eksaktos mācību priekšmetus, un pildīt mājasdarbus; viņai patīk veidot visādus sarakstus, diagrammas un plānus; viņai ir lieliskas zināšanas un apbrīnojama izpratne par klasisko literatūru. Bet tieši tādēļ skolasbiedri no viņas vairās, apsmej un izturas ar neslēptu nicinājumu, izņemot labāko un vienīgo draudzeni Natu un kādu zēnu, kuram savukārt tieši šī meitene patīk it visās viņas izpausmēs.

Gluži nejauši Harietu ievēro kādas ievērojamas Londonas modeļu aģentūras darbinieks, un viņai rodas iespēja mainīt savu statusu – vismaz tā šķiet. Par šo ideju ir sajūsmā Harietas tētis, un piedzīvojumi var sākties, taču ne vienmēr plāni piepildās precīzi, drīzāk otrādi. Harietai pirmie soļi jaunās karjeras virzienā nav nedz stabili, nedz viegli, bet viņa cenšas mācīties arī no savām kļūdām un neveiksmēm.

H. Smeilas grāmata ir stāsts par to, kā necerētas izredzes var nopietni iespaidot jaunieša dzīvi un uzskatus par to, taču tāpēc vien gadījums pats par sevi vēl nevar mainīt viņa raksturu un būtību.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Iesaki draugiem