Apraksts

Izcilā japāņu rakstnieka Haruki Murakami pārdomas  par rakstīšanu, skriešanu un to savstarpējo mijiedarbību.

Vairākumam Ņujorkas maratona dalībnieku skriešana šajā prestižajā maratonā vien ir pietiekami liels pārbaudījums, bet Haruki Murakami nolēma arī uzrakstīt par to. Tādējādi esam ieguvuši brīnišķīgu atmiņu vēstījumu par apsēstību ar skriešanu un rakstīšanu, kas piesātināts ar spilgtiem aprakstiem un atklāsmēm, tostarp stāstu par to, kā Murakami izlēma kļūt par rakstnieku.

“Par ko es runāju, runādams par skriešanu” ir vienlaikus jautrs un nopietns, rotaļīgs un filozofisks darbs, kas atklās daudz jauna gan rakstnieka uzticīgajiem lasītājiem, gan mūsdienās strauji pieaugošajam sportotāju skaitam, kas aktīvā dzīvesveidā rod līdzīgu gandarījumu autora aprakstītajam.

Haruki Murakami (1949) ir spilgtākais un pazīstamākais mūsdienu japāņu rakstnieks. Viņa grāmatas drukā miljoniem eksemplāru metienos. Gan dzimtajā Japānā, gan citās valstīs Murakami ir fanu klubi, un – pats zīmīgākais – tajos runā nevis par viņu, bet par viņa jaunajām grāmatām.

No japāņu valodas tulkojusi Ingūna Beķere


Murakami ir domu smagsvars, kurš lasās ar balerīnas deju soļu vieglumu.
Otto Ozols, Facebook

Aizraujošs Haruki Murakami darbīgā prāta atspoguļojums, kas atklāj talantīgā rakstnieka būtību.
The Plain Dealer

Lieliska meditācija par to, kā skriešana un rakstīšana savstarpēji mijiedarbojas. Murakami dalās pārdomās par skriešanas nozīmi savā dzīvē.
Sports Illustrated


Haruki Murakami mums piedāvā praktiski pielietojamu filozofiju, sniedzot ieskatu sev būtiskajā un atklājot skriešanas ietekmi rakstura veidošanā, kas dos iespēju arī lasītājiem pārdomāt un uzlabot savu dzīvi.
Library Journal

Esmu cilvēks, kuram vajadzīgs laiks un kurš nevar skaidri domāt, ja domas nav izpaudis rakstos. Lai saprastu, ko man nozīmē skriet, man tas šādējādi – pašrocīgi – jāuzraksta teikumos.
Haruki Murakami



Iesaki draugiem