Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

“Lode kritienā bija atrāvusies no turekļa un gulēja savrup ieplaisājusi, saskrambāta un ar dzeltenu krāsojumu, kas savā ziņā mazliet atgādināja jūras mīnas, kādas viņš bija redzējis filmās. Tamāšs piesardzīgi pastiepa roku un pieskārās tai, viegli vieglītiņām. Viņam tā šķita silta. Ne svelmaini karsta, bet silta kā āda, it kā tā būtu dzīva. Joprojām varēja samanīt brīdinājuma plāksnīti, melnu uz dzeltena, par spīti skrambām un betona putekļiem.”

Veca armijas hospitāļa drupās Ungārijas ziemeļos divi romu jaunieši meklē aparatūru vai ieročus, ko varētu pārdot. Viņi atrod vairāk, nekā bija cerējuši, un viņu ierosinātā ķēdes reakcija draud uzspridzināt un pārvērst pīšļos dzīvi ļoti daudziem cilvēkiem – tostarp arī Dānijas Sarkanā Krusta medicīnas māsai Nīnai Borgai.

Lēne Koberbēla un Agnete Frīsa ir dāņu rakstnieces, kuras kopīgi radījušas kriminālromānus par Nīnu Borgu. A. Frīsa pēc izglītības ir žurnāliste, un L. Koberbēla raksta grāmatas kopš piecpadsmit gadu vecuma. Viņu pirmais romāns “Zēns koferī” tulkots vairāk nekā 27 valodās; tas ierindojies dažādu valstu bestselleru topos un ieguvis vairākas literārās balvas, tostarp Haralda Morgensena balvu par gada labāko dāņu trilleri.

No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe.

Jaunais autoru duets sniedz izcilu, aizraujošu izklaidi. Koberbēla un Frīsa paceļ latiņu kriminālliteratūras jomā.
Politiken

Viegli plūstošs, kompozicionāli veiksmīgs un klusināti sociālkritisks kriminālromāns... Ar prieku gaidām abu autoru nākamo izspēli.
Information

Koberbēla un Frīsa atgriežas ar saistošu turpinājumu darbam “Zēns koferī”. Nīna un Šāndors ir pievilcīgi tēli, lai arī katrs ar saviem trūkumiem, un viņu stāsti meistarīgi saplūst darba finālā, liekot lasītāja sirdij pukstēt straujāk. Šis pārliecinošais trilleris romāns nepārprotami nodrošina abām rakstniecēm vietu skandināvu kriminālliteratūras panteonā.
Library Journal

Koberbēla un Frīsa ir radījušas ne tikai vienu no labākajām, bet arī vienu no neierastākajām kriminālromānu sērijām, ja runājam par tēliem, sižetu un to, kā ievīti stāstā.
International Noir Fiction

Romāns “Klusa nemanāma slepkavība” pārņems jūsu prātu… Tas strauji tuvojas iespaidīgam nobeigumam, kas lasītāju gan šokēs, gan apburs. Pārapdzīvotajā skandināvu krimiķu pasaulē Koberbēlas un Frīsas darbi par Nīnu Borgu izceļas uz vispārējā fona – tos nedrīkst palaist garām neizlasītus.
BookReporter

Klusa nemanāma slepkavība”, turpinājums romānam “Zēns koferī”, ir aizraujošs trilleris, kurā vairāki sižeta pavedieni it kā uzņem ātrumu, līdz savijas nervus plosošā skrējienā, sacenšoties ar laika ritumu.
EuroCrime

Iesaki draugiem