Apraksts

Terēze Anna Faulere, amerikāņu rakstniece, bērnībā aizrāvās ar beisbolu un bija viena no pirmajām meitenēm, kas spēlēja Mazajā līgā. Vairāk par beisbolu viņai patika tikai grāmatas, kuras viņa lasa jau no četru gadu vecuma. Rakstniece ieguvusi maģistra grādu radošajā rakstniecībā, viņas romāns “Zelda” tiek tulkots un izdots vairākās valodās. Pēc tā motīviem top arī televīzijas seriāls. Informācija par autori: thereseannefowler.wordpress.com

Kad pārgalvīgā dienvidu skaistule Zelda Seira sastop F. S. Ficdžeraldu deju vakarā 1918. gadā, viņai ir tikai septiņpadsmit gadi, un viņš ir jauns leitnants. Nav ilgi jāgaida, līdz nepieejamā Zelda ir iemīlējusies neatbilstošajā jauneklī: Skots nav nedz bagāts, nedz slavens, viņš pat nav dienvidnieks, bet viņš nepārstāj apgalvot, ka viņa rakstīšana abiem atnesīs bagātību un slavu. Pēc tam, kad Skotam izdevies pārdot pirmo romānu izdevējam, Zelda kāpj vilcienā un dodas uz ziemeļiem, lai salaulātos ar Skotu un kopā sagaidītu to, ko nesīs nākotne.
Džeza laikmeta sākums, veiksme un slava padara Skotu un Zeldu par sava laika leģendām. Ikviens vēlas satikt jauno rakstnieku un viņa asprātīgo sievu. Zelda nēsā moderni īsus matus, uzdrīkstas tērpties modīgos tērpos. Lai kurp viņi dotos – Ņujorka, Longailenda, Holivuda, Parīze, Franču Rivjēra, – viss kļūst par spēļu laukumu nebeidzamām ballītēm, kurās sastopams arī Ernests Hemingvejs un Gertrūde Staina. Bet pat Getsbija ballītes neturpinās mūžīgi...

Iejūtīgi un ar spožu iztēli rakstniece Terēze Anna Faulere pavēsta mums Zeldas aizraujošo stāstu tā, it kā to mums atklātu pati Zelda...

No angļu valodas tulkojusi Ieva Lešinska.


Lielisks piemērs tam, kāds var būt biogrāfiskais romāns. Lasiet to, lasiet!
Daily Mail

Terēzes Annas Fauleres uzburtais Zeldas tēls ir tieši tāds, kādu to vēlamies redzēt, un pat vēl labāks – Zelda ir drosmīga un neparedzama, tomēr savā būtībā – arī izsmalcināta un apbrīnojama... Brīnišķīga, nedaudz skumja, bet noteikti izlasāma grāmata.
Kirkus Reviews

Ļoti aizraujošs darbs. Terēze Anna Faulere izgaismo Zeldu ar spožajiem skatuves starmešiem, dāvājot viņai balsi, pēc kuras Zelda ilgojās savas dzīves laikā.
Sāra Grūena, romāna “Ūdens ziloņiem” autore

Izsmalcināti filigrāns un literāri izklaidējošs romāns. Tā nav biogrāfija, drīzāk mīlas stāsts, kas norisinās džeza laikmetā.
New York Daily News

Lai gan atrodamas vairākas Ficdžeraldu biogrāfijas, Fauleres rūpīgi izpētītā daiļliteratūras versija piedāvā maigu, intīmu skatījumu uz sarežģītu un vienlaikus valdzinošu sievieti.
Library Journal

Šajā liriskajā romānā Terēze Anna Faulere brīnišķīgi atainojusi Zeldas un Frānsisa Skota Ficdžeraldu trauksmaino dzīvi un sarežģītās attiecības... Šis darbs iepazīstinās lasītāju ar kādas sievietes dzīvi, kuru aizmirst nebūs viegli.
RT Book Reviews

Iesaki draugiem