Apraksts

MŪSU LĒMUMI VAR MAINĪT MŪSU LIKTENI.

Ir 1950. gads. Ņūorleānas Franču kvartāls glabā daudzus noslēpumus.
Kādā istabiņā virs grāmatveikala mīt Džosija Morēna, kura būtu parasta jauna meitene, ja vien... nebūtu vietējā bordeļa prostitūtas meita. Tāpēc viņas dzīve nav nedz parasta, nedz vienkārša. Džosija vēlas kaut ko vairāk, nekā spēj sniegt šī pilsēta un lolo sapņus par šķietami pašsaprotamām lietām – izglītību, draudzību un mīlestību. Taču savādi notikumi satricina viņas dzīvi un izaicina viņas sirdsapziņu. Pilsētā ierodas kāds gangsteris. Tiek nogalināts kāds vīrietis. Un Džosijai jāpieņem lēmumi, kas ietekmēs viņas likteni.

Rūta Šepetis (Ruta Sepetys) ir amerikāņu rakstniece. Viņas pirmais romāns “Starp pelēkiem toņiem”, kas drīz pēc publicēšanas kļuva par pasaules bestselleru, ir tulkots arī latviešu valodā (2012). Tas saņēmis neskaitāmas literāras balvas un nominācijas, tostarp Prix RTL-Lire Francijā, Peter Pan Silver Star Zviedrijā, Prix Farniente Beļģijā. Informācija par autori: www.rutasepetys.com

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lukstraupe.


Romānu “Papīra sapņi” jūs vai nu iemīlēsiet, vai  ienīdīsiet, tomēr jebkurā gadījumā nespēsiet to aizmirst. Rūta Šepetis ir uzrakstījusi brīnišķīgu, sarežģītiem tēliem bagātu un romantikas piesātinātu darbu, kurā netrūkst arī draudu un neparedzamu sižeta pavērsienu.
Amazon.com

Rūta Šepetis radījusi vēl vienu neaizmirstamu  galveno varoni, kurai just līdzi!
School Library Journal

Aizraujošs romāns, kas lasītāju aizved pagātnē, kuru tik meistariski uzbūrusi autores brīnišķīgā iztēle. Ņūorleānas Franču kvartāls 20. gadsimta vidū ir skarba vide ar tumšiem noslēpumiem. Taču trausli un tīri sapņi dzimst pat šādās vietās. Rūtas Šepetis jaunais romāns ir stāsts par vissvarīgāko – draudzību, mīlestību, pašcieņu un drosmi veidot savu likteni.
The Boston Globe

Bestsellers, kuru sarakstījusi mums jau labi zināmā, starptautisku atzinību ieguvusī Rūta Šepetis  – romāna “Starp pelēkiem toņiem” autore.
Toronto Star

Publikācijas

Iesaki draugiem