Apraksts

Romānā “Doktors Miegs” amerikāņu šausmu literatūras karalis Stīvens Kings atgriežas pie sava populārā darba “Mirdzums” galvenā varoņa dzīves gaitām un darbības vietas. Dens Toranss, nu jau pusmūža vīrietis, sastop kādu ļoti īpašu divpadsmitgadīgu meiteni, kura viņam jāizglābj no asinskāru paranormālu būtņu tīkojumiem.
Dens ir aizvadījis desmitiem gadu, izmisīgi cīnoties gan ar viesnīcas “Overlook” šaušalīgajiem rēgiem, gan ar bezcerību, alkoholismu un vardarbības tieksmēm, ko mantojis no tēva. Beidzot apmeties kādā Ņūhempšīras pilsētiņā, Dens atrod darbu aprūpes namā, kur viņa vēl atlikušais mirdzums sniedz pēdējo mierinājumu mirstošajiem.
Taču, kad Dens sastop neparasto meiteni Ābru, viņas neredzēti spožais mirdzums atdzīvina paša Dena dēmonus un liek viņam cīnīties par Ābras dvēseli un dzīvību...

No angļu valodas tulkojusi Ina Strautniece.


“Šis ir stāsts par episku karu starp labo un ļauno; asiņains, bet lielisks vēstījums, kas aizraus miljoniem uzticīgo “Mirdzuma” lasītāju un gandarīs ikvienu jaunienācēju šī ikoniskā Kinga darba teritorijā.”
Goodreads.com

“Šis nav vienkārši “Mirdzums” II. Šis ir ne tikai patstāvīgs vēstījums. Šajā grāmatā autors ir spējis vēl vairāk paaugstināt pārdabisko raksturojuma kvalitāti, kas jau kopš pirmās tikšanās reizes piesaista mūsu uzmanību mazajam Denijam, kā arī paplašināt noslēpumainības un spriedzes tīmekli, kas sniedzas pat ārpus šīs grāmatas – pārējā Kinga visumā un vēl aiz tā...”
Amazon. Com

“Šajā spožajā turpinājumā Kings ģeniāli pārvērš parasto neticami šausminošajā.”
Evening Standard

“Augstākā meistarības forma, kas piesaista lasītājus ar savu pārsteidzošo vēstījuma spēku – pirmkārt, ar spriedzi un, otrkārt, ar detalizēto vides un raksturu tēlojumu.”
Daily Mail

Iesaki draugiem