Apraksts

Stāvēdama lielu dzīves izmaiņu priekšā, Aleksa Fīldinga ilgojas izzināt savas mātes pagātni. Bet Sofija nekad par to nerunā. Viņa atzīst tikai to, ka pirms pārcelšanās uz Londonu uzaugusi nelielā ciematā Krētā. Tomēr, kad Aleksa nolemj turp doties, Sofija uzraksta vēstuli senai draudzenei un apsola, ka meita no šīs sievietes uzzinās ko vairāk.
Ieradusies Plakā, Aleksa jūtas pārsteigta, redzot, ka akmens sviediena attālumā no ciema jūrā atrodas mazmazītiņā, pamestā Spinalongas sala – agrākā Grieķijas lepras kolonija. Aleksa satiek Fotini un beidzot dzird stāstu, ko viņas māte Sofija visu mūžu glabājusi dziļi paslēptu: stāstu par Aleksas vecvecmāmiņu Eleni un viņas meitām, traģēdiju un kaisles postīto ģimeni. Aleksa atklāj, cik personiska ir viņas saikne ar šo salu, un uzzina, cik spēcīgi pagātnes noslēpumi ietekmējuši viņas ģimeni...

Viktorija Hislopa (Victoria Hislop, dz. 1959) ir angļu rakstniece un žurnāliste. Viņas romāns “Sala” uzreiz pēc iznākšanas nokļuva Sunday Times pārdotāko grāmatu saraksta 1. vietā un ir pārdots miljonos eksemplāros. 2007. gadā autore saņēmusi britu literatūras prēmiju Galaxy British Book Awards par gada labāko debiju.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


Aizraujošs stāsts, kurš lasītājiem atgādina, ka mīlestība neizgaist un dzīve turpinās pat visneiedomājamākos apstākļos.
Sunday Express

Viktorijas Hislopas dziļais pētījums, viņas iztēle un nepārprotamā mīlestība pret Krētu radījusi pārliecinošu stāstu par dzīvi uz šīs salas. Brīnišķīgi apraksti, spēcīgi raksturi un dziļi personisks salas atainojums.
Evening Standard

Autorei lieliski izdevies parādīt divu tik dažādo ģimeņu ceļu uz mīlestību, cieņu, uzticību un sadarbību. Viņas meistarība ievīt vēsturiskus faktus aizraujošā sižetā ir apbrīnas vērta.
Independent on Sunday

Viktorija Hislopa rūpīgi attēlojusi Krētas iedzīvotāju dzīvi uz kara fona un vācu okupācijas laikā, bet visslavējamākais ir izjustais dzīves izstumto atainojums, kurā netrūkst arī mīlas un kaisles.
Guardian

Sirdi plosošs stāsts par ģimeni, draudzību, uzticību un arī nodevību uz trauksmaina vēsturiskā fona.
Good Housekeeping

Viktorijas Hislopas romāns “Sala” prasmīgi apvieno personisko ar politisko, ne brīdi neliekot lasītājam garlaikoties. Ļoti izglītojoša un ļoti emocionāla lasāmviela!
Woman

Iesaki draugiem