Apraksts

Vai domājāt, ka viņu pazīstat? Padomājiet vēlreiz!

DIVI LĪĶI VIENS NEAIZMIRSTAMS VARONIS LEĢENDAS DZIMŠANA

Četrpadsmit gadus vecais Šerloks Holmss sava tēvoča īpašumā atrod augoņiem klātu līķi, un šis notikums kļūst par viņa jaunās dzīves sākumu.
Šerloka bezbailīgais prāts un piedzīvojumu alkas ved viņu aizraujošā ceļojumā – no klusas lauku nomales līdz Londonas doku pazemes pasaulei. Viņš nonāk šausminošas sazvērestības pašā sirdī, piedzīvojot gan ugunsgrēku, gan nolaupīšanu un spiegošanu. Ir apdraudēta visas Britu impērijas nākotne.

Jaunajam Šerlokam Holmsam būs vajadzīga drosme, apņēmība un izturība, lai sakautu ienaidnieku un novērstu tā izmeklēti ļaunos nodomus...

Kad Šerloks Holmss pirmoreiz parādījās Artūra Konana Doila grāmatu lappusēs, viņš bija trīsdesmit piecus gadus vecs un jau bija kļuvis par detektīvu ar saviem ieradumiem un spējām. Pēdējā grāmatā viņš ir aptuveni sešdesmit gadus vecs, ir aizgājis no aktīvās darba dzīves un mitinās Saseksā, kur kopj bites. Jā, bites.

Endrū Leins: "Es vēlējos, lai šī grāmata, kuru jūs turat rokās, un grāmatas, kas tai sekos, palīdzētu noskaidrot, kāds Šerloks bija pirms dienas, kad Artūrs Konans Doils ar viņu iepazīstināja pasauli. Kāds viņš bija kā pusaudzis? Kurā skolā viņš mācījās un kas bija viņa draugi? Kur un kad viņš apguva prasmes, ko pielietoja vēlāk dzīvē – savu loģisko prātu, boksēšanos un paukošanos, aizraušanos ar mūziku un vijoļspēli? Ko viņš mācījās augstskolā? Kad (un vai vispār) viņš ceļoja uz ārvalstīm? No kā viņš baidījās un ko mīlēja?

No angļu valodas tulkojis Edgars Briška.

Iesaki draugiem