Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

1961. gads
Svelmainā vasaras dienā, kamēr ģimenes locekļi bauda pikniku pie upes netālu no savām lauku mājām Safolkā, sešpadsmitgadīgā Lorela slēpjas bērnu dienu koka namiņā un sapņo par puisi, vārdā Billijs, par pārcelšanos uz Londonu un vilinošo nākotni, ko gaida ar milzu nepacietību. Tomēr idilliskā pēcpusdiena vēl nebūs beigusies, kad meitene kļūs par aculiecinieci baisam notikumam.

2011. gads
Lorelu, kas kļuvusi par slavenu aktrisi, vajā pagātnes vīzijas. Atkal un atkal pārdzīvodama seno notikumu, viņa atgriežas dzimtajās mājās, lai atšķetinātu pagātnes noslēpumu – stāstu par trim svešiniekiem Dorotiju, Vivjenu un Džimiju, kuri nejaušības pēc satikušies Otrā pasaules kara satrauktajā Londonā un kuru dzīves sapinušās liktenīgā mezglā.

Notikumiem risinoties no 20. gadsimta četrdesmitajiem gadiem līdz pat mūsdienām, romānā “Noslēpuma glabātāja” vēstīts gan par atmiņām un noklusētiem noslēpumiem, gan par teātri un mūžīgu mīlestību.

Keita Mortone ir viena no populārākajām Austrālijas rakstniecēm, viņas grāmatas tulkotas 32 valodās un izdotas vairākos miljonos eksemplāru. Latviešu lasītāji jau iepazinuši viņas romānu “Aizmirstais dārzs”. Romānam “Noslēpuma glabātāja” piešķirtas vairākas balvas, tostarp Austrālijas grāmatizdevēju balvas par gada labāko daiļliteratūras grāmatu un gada labāko daiļliteratūras grāmatas dizainu. Informācija par rakstnieci: www.katemorton.com un www.facebook.com/KateMortonAuthor.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.


Austrālijas rakstnieces Keitas Mortones jaunais romāns patiks Dafnes di Morjē un Odrijas Nifinegeres uzticamajiem lasītājiem. Patiesi varoņi, kaisle, noslēpumi un aizraujošs atrisinājums. Tas liks jums aizmirst par laiku, kas pavadīts kopā ar šo grāmatu!
Booklist

“Noslēpuma glabātāja” ir brīnišķīgs romāns par pagātni, tagadni un nākotni, kurš lasītājam atkal atgādina, ka ne vienmēr viss ir tā, kā šķiet pirmajā acu uzmetienā. Tas sniedz patiesu lasīšanas baudījumu!
Amazon.com

Ģimenes noslēpums, dinamisks līdzsvars starp mīlestību un traģēdiju un stāsts par vienas ģimenes vairākām paaudzēm – viss atsauc atmiņā Keitas Mortones romānu “Aizmirstais dārzs”. Tas ir rakstnieces stils, ko lasītāji ir iemīlējuši un novērtē. Lasot šo jauno darbu, rodas sajūta ka tiecies ar senu draugu.
Barnes & Noble

Ik pa laikam parādās kāda grāmata, kuru nav iespējams nolikt malā. Un pavisam noteikti pienāks tāds brīdis, kad atkal gribēsies to pārlasīt. Šis romāns ir viens no tādiem!
Armidale Express

Keita Mortone sniedz lielisku notikumu izklāstu no dažādiem skatpunktiem. Noslēpuma atrisinājums liek nepacietīgi gaidīt romāna finālu. Apjomīga, sulīgi uzrakstīta, pilnībā savā varā pārņemoša lasāmviela.
New York Daily News

Publikācijas

Iesaki draugiem